close
Meniu

Beneficiile fructelor uscate.

   Beneficiile fructelor uscate pentru organism sunt cunoscute astăzi de toată lumea.

Astăzi, diversitatea opțiunilor derutează uneori consumatorii. Să luăm în considerare mai detaliat cum să alegem cele mai utile fructe uscate, în ce cantități și cât de des trebuie consumate.

Fructele uscate se obtin prin uscarea fructelor si fructelor in mod natural sau folosind tehnologii industriale. Se păstrează mult mai mult decât fructele proaspete, dar în același timp rețin toate substanțele utile și oligoelemente.

Este important să ne amintim că fructele uscate și fructele de pădure pot fi atât benefice pentru organismul uman, cât și dăunătoare. Prin urmare, înainte de a le include în dietă, ar trebui să vă familiarizați cu proprietățile nutriționale ale unui anumit produs.

Beneficiu

Probabil că este imposibil să determinați fără echivoc care fructe uscate sunt cele mai utile. Fiecare specie are propriul său set de proprietăți utile, umplute cu anumite vitamine și oligoelemente.

Nutriționiștii identifică următoarele efecte benefice ale fructelor uscate asupra organismului:

ajută la normalizarea metabolismului datorită unei cantități mari de fibre, îmbunătățește funcționarea tractului gastrointestinal, servește ca mijloc de prevenire a ulcerului peptic și a gastritei;

îmbunătățește funcționarea rinichilor și ficatului, promovează eliminarea toxinelor și a toxinelor;

fructoza este mai bine absorbită de organism și o umple cu energie, este mai utilă decât zahărul;

crește rezistența la bolile virale și infecțioase, întărește imunitatea;

stimulează sistemul nervos central, măresc tonusul general al corpului, elimină stările depresive și apatice;

umpleți corpul cu nutrienți în perioadele de dietă sau post terapeutic;

crește potența și producția de testosteron la bărbați;

sunt utilizate pe scară largă în cosmetologie - măștile cosmetice pentru îngrijirea pielii sunt făcute din fructe de pădure și fructe (la domiciliu).

Caise uscate

Reține cea mai mare cantitate de nutrienți în timpul procesului de uscare. În același timp, tocmai mineralele utile - fier, magneziu, fosfor, potasiu, calciu și magneziu - conțin mult mai mult decât caise proaspete. Caisele uscate conțin și vitamine B, pectine și acizi organici. Ele contribuie la excreția metalelor grele și a radionuclizilor din organism. Caisele uscate ajută la întărirea inimii și a vaselor de sânge, la creșterea nivelului de hemoglobină și la neutralizarea plăcilor de colesterol. Servește ca mijloc de prevenire a neoplasmelor. Ajută la întinerirea pielii, la întărirea unghiilor și a părului.

Smochine

Smochinele uscate cresc cantitatea de proteine ​​și fructoză în sine: de la 1% și 15-20% la 3-6% și, respectiv, 50-70%. Este cel mai hrănitor fruct uscat datorită conținutului ridicat de fibre. Fibrele contribuie, de asemenea, la normalizarea tractului digestiv, au efect laxativ. Prin urmare, persoanele cu pancreatită, diabet sau cu boli gastrointestinale exacerbate ar trebui să se abțină de la consumul de smochine. Recomandat pentru utilizare de către femei. Acidul folic din compoziția sa are un efect benefic asupra corpului feminin, mai ales în timpul sarcinii.

Prune uscate

Prunele uscate sunt recunoscute de nutriționiști ca un instrument excelent în lupta împotriva excesului de greutate. Accelerează metabolismul, normalizează tensiunea arterială în hipertensiune arterială, întărește inima și vasele de sânge. Este chiar un antioxidant.

 

Prunele (sau, mai degrabă, substanțele utile din compoziția sa) stimulează sistemul nervos central, ameliorează astfel stările depresive, apatice, măresc tonusul general și nivelul de eficiență. Ca bonus, are un efect de întinerire asupra pielii, părului și unghiilor.

Stafide

Când sunt uscați, strugurii își păstrează întregul set de oligoelemente utile și până la 80% din vitamine. Printre acestea se numără fructoză, glucoză, substanțe azotate, poliacizi, fibre, carbohidrați, vitamine B, fier, bor și magneziu. Utilizarea stafidelor ajută la întărirea mușchiului inimii, plămânilor, ficatului și rinichilor. De asemenea, ajută la tratarea anemiei, la creșterea imunității și la stimularea sistemului nervos central. S-a remarcat și efectul său benefic asupra organismului în condiții febrile și indigestie.

Merele

Înainte de uscare, se recomandă curățarea merelor și tăierea miezului. Deci se vor usca mai repede și vor arăta mai prezentabile. Fructele uscate sunt folosite ca umplutură pentru cerealele pentru micul dejun. Pentru că ajută la accelerarea metabolismului și la îmbunătățirea funcționării tractului digestiv. În plus, merele sunt bogate în vitaminele A, B și C, zaharuri, poliacizi, taninuri, săruri minerale, fier, fosfor și uleiuri esențiale. Merele uscate au un efect benefic asupra stării pielii, părului, unghiilor, îmbunătățesc vederea. Medicii recomandă consumarea acestora persoanelor cu boli ale sistemului nervos, articulațiilor (gută, reumatism, ateroscleroză) și ale pielii (dermatită, eczemă).

Cireașă

După uscare, cireșul păstrează aproximativ 80% din elementele sale utile. Trebuie să-l depozitați într-o pungă de pânză sau un recipient de ceramică; în sticlă sau polietilenă, se mucește rapid și putrezește. Ciresele sunt bogate in antioxidanti, contin vitamina C, fier, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si zinc. Incetineste procesul de imbatranire in organism, intinereste pielea, intareste parul si unghiile. Ajută la normalizarea intestinelor, a proceselor metabolice, elimină toxinele și toxinele. Din frunze de cireș se fac și infuzii și decocturi. Au aceleași proprietăți benefice, dar sunt preparate ca ceaiul obișnuit. Se pot consuma racite daca se doreste.

Mango

Fructele uscate sunt mai hrănitoare decât omologul său proaspăt. Cea mai mare parte a compoziției sale este ocupată de carbohidrați, de aceea este recomandată pentru creșterea inofensivă în greutate. În plus, nu conține colesterol. Mango conține o cantitate imensă de vitamina A (20% din necesarul zilnic). Este necesar pentru formarea membranelor celulare, întărirea imunității. Vitaminele B, D, E sunt prezente în cantități mai modeste, contribuie la formarea terminațiilor nervoase și întărește sistemul nervos. Mango conține, de asemenea, o mulțime de fibre dietetice. Ele au un efect benefic asupra activității tractului gastrointestinal, accelerează procesele metabolice și contribuie la tratamentul ulcerului, colitei și flatulenței.

Curmale

Curmalele sunt bogate în nutrienți și oligoelemente. Există o părere că se poate trăi în siguranță 3-4 ani exclusiv din curmale și apă. Deoarece toate elementele necesare organismului sunt prezente în ele. Conțin toate grupele de vitamine, 15 tipuri de săruri minerale, 23 de tipuri de acizi, niacine, zaharoză, glucoză și grăsimi sănătoase. Cu toate acestea, nu conțin colesterol. Sunt curmale care sunt recomandate pentru utilizare în perioada de dietă, deoarece au un conținut scăzut de calorii (23 kcal la 100 g).

Fructele uscate sunt extrem de utile pentru organismul uman. Dar cu moderație și cu o frecvență de utilizare verificată. Mâncarea în exces este plină de creștere în greutate sau de o reacție alergică. Așa că trebuie să le mănânci „cu înțelepciune”. Se va dovedi și se va bucura de dulceață și va umple corpul cu substanțe utile.

Поделиться
close